Εργαστήριο

Χώροι και μηχανές παραγωγής της ζύμης μας.

Αυτόματος Διαχωριστής
Αυτή η μηχανή υψηλών απιδόσεων χωρίζει τη ζύμη σε ίσες ποσότητες σε ίσα χρονικά διαστήματα. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μια ειδική πιεστική μηχανή ζύμης ώστε να κάνει ελαφρώς πιο επίπεδες τις μπάλες από ζύμη, και με την ικανότητα να της ψεκάσει με αλεύρι όταν αυτό χρειαστεί. Αυτές οι μπάλες στη συνέχεια μεταφέρονται αυτόματα στον ενδιάμεσο proofer. Το ζητούμενο βάρος των μπαλών ζύμης μπορεί εύκολα να επιλεχθεί από την ανάλογη συσκευή που περιλαμβάνεται στο μηχάνημα.

Ενδιάμεσος Στεγανοποιητής
Οι χωρισμένες μπάλες ζύμης που βγαίνουν από τον Αυτόματο Διαχωριστή πέφτουν τακτικά σε ένα πολυ-ζωνικό στεγασμένο τούνελ με 7 παράλληλες ζώνες μεταφοράς, για να υποστούν μία πρώτη διαδικασία επιπεδοποίησης. Αυτές οι ζώνες είναι φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας, αντισκωριακά, και μη κολλητικά υλικά. Είναι τοποθετημένες σε κυλίνδρους με κεντρικά γρανάζια για να συγκρατήσουν τον ειδικό μηχανισμό που οδηγεί τις ζώνες σε σχήμα «υ» βεβαιώνοντας μία τέλεια ζυγισμένη διαδικασία.

Οι τελικές πλευρές της μηχανής είναι σκεπασμένες με συρόμενο διάφανο παράθυρο από plexiglass, απομονώνοντας την όλη διαδικασία από τα στοιχεία της ατμόσφαιρας, επιτρέποντας ταυτόχρονα εύκολο οπτικό έλεγχο των μπαλών ζύμης και εύκολη πρόσβαση κατά το καθαρισμό και τη συντήρηση.

Η μηχανή οδηγείται από ένα μοτέρ μεταβαλλόμενης ταχύτητας το οποίο επιτρέπει να ορίσουμε το χρόνο της όλης διαδικασίας από 6 έως 30 λεπτά.

Ισοπεδωτής
Αυτή η μηχανή μετατρέπει τις επίπεδες μπάλες ζύμης που βγαίνουν από τον Ενδιάμεσο Στεγανοποιητή σε στρογγυλά και ίσα φύλλα, αφού ψεκαστούν με τη μικρότερη απαραίτητη ποσότητα αλευριού. Οδηγούμενα από ένα μεταβαλλόμενης ταχύτητας μοτέρ που επιτρέπει: την αύξηση της παραγωγής, εύκολο έλεγχο ταχύτητας και ακριβή ρύθμιση των διαστημάτων μεταξύ των κινούμενων φύλλων ζύμης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από το πρώτο βήμα μέχρι και το τελευταίο στάδιο ψύξης.

Τελικός Στεγανοποιητής
Τα στρογγυλεμένα φύλλα ζύμης που έρχονται από τον Αυτόματο Στρωτήρα μεταφέρονται στον Τελικό Στεγανοποιητή για να διέλθουν σε μία τελευταία διαδικασία ισοπέδωσης. Έπειτα μεταφέρονται αυτόματα στο φούρνο για τη διαδικασία ψησίματος.

Τοποθετημένες σαν ένα πολυζωνικό στεγανοποιητικό κανάλι σε ένα όμορφο και γερό κορμό, οι ζώνες μεταφοράς είναι φτιαγμένες από υψηλής ποιότητας, μη τοξικά και αντικολλητικά υλικά, προσαρμοσμένες σε κυλίνδρους με κεντρικό γρανάζι που συγκρατεί τον οδηγό «υ» στο κέντρο της ζώνης, ώστε να τις κρατά σε παράλληλες θέσεις και να βεβαιώνει την απρόσκοπτη λειτουργία της μηχανής.

Οι εξωτερικές πλευρές μπορούν να είναι φτιαγμένες από διάφανο plexiglass συρόμενο παράθυρο για την απομόνωση από τους ατμοσφαιρικούς παράγοντες.
Οδηγούνται από μηχανή μεταβαλλόμενης ταχύτητας που επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή της διαδικασίας σε χρόνους από 8 έως 40 λεπτά.

Φούρνος
Μία πολύ εξελιγμένη μονάδα που λειτουργεί με Πετρέλαιο ή Αέριο και σχεδιασμένη να προσφέρει λογική και κατάλληλα διασπαρμένη θερμότητα για την παραγωγή πιτών εξαιρετικής ποιότητας.

Εξοπλισμένη με έναν τροφοδότη που μεταφέρει αυτόματα τα φύλλα ζύμης από τον τελικό στεγανοποιητή στο θάλαμο ψησίματος του φούρνου, κατασκευασμένο από ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες απομονωτικά υλικά. Αυτή η τέλεια θερμική συγκράτηση του κορμού αποτρέπει την οποιαδήποτε απώλεια θερμοκρασίας, έχοντας ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή εξοικονόμηση καυσίμων.

Η εξωτερική επιφάνεια είναι επίσης ολόκληρη καλυμμένη με ανοξείδωτες ατσάλινες πλάκες, δίνοντας στη μονάδα ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση. Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα κεντρικό πίνακα ελέγχου με όλους τους ηλεκτρικούς διακόπτες και τις δικλείδες ασφαλείας του καυστήρα.

Ψυχόμενο Σύστημα Μεταφοράς
Αυτοί οι μεταφορείς κουβαλούν τις ομοιόμορφα ψημένες πίτες ψωμιού βγαίνοντας από το φούρνο για άμεση ψύξη και περαιτέρω συσκευασία.

Spidomatic
Η ελεγχόμενη από ηλεκτρονικό υπολογιστή σειρά SpidoMATIC είναι βασισμένη σε ήδη προγραμματισμένα πρότυπα που μπορούν να τροποποιηθούν αναλόγως των αναγκών του χρήστη με πολύ απλούς τρόπους.

Το SC100 είναι ένας διαχειριστής, πλήρως συμβατός με άλλα διαχειριστικά προγραμματιστικά συστήματα.

Δημιουργημένος σε ένα περιβάλλον με πλειάδα φορτωτικών συσκευών έχει γίνει ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος ελέγχου αποθήκευσης και αποβολής συστατικών.

Spiromatic Silo
Τα σιλό (αποθήκες) και η αυτοματοποίηση εκτός από τις μεγάλες βιομηχανίες λειτουργούν καλά και στις μεσαίου μεγέθους και παραδοσιακές επιχειρήσεις, όπου οι αποθήκες Spiromatic και ο αυτοματισμός εξοικονομούν εργασία και είναι ιδιαίτερα φιλικές στο χρήστη.

English