Φλογέρες με μπανάνα και πραλίνα
- 15'
- Εύκολη
- 4-6
- Εκτέλεση
Υλικά
- 350 γρ. αραβικές πίτες
- 200 γρ. μπανάνες, ώριμες
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 100 γρ. σπιτική πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
- 100 ml σπορέλαιο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
- φρούτα
- μέλι
- δυόσμο
- σαντιγί
- κουβερτούρα, λιωμένη
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- άχνη ζάχαρη
- κανέλα
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας.
Μοιράζουμε σε όλες τις πίτες το μασκαρπόνε και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε την πραλίνα και απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις μοιράζουμε σε όλες τις πίτες.
Αλείφουμε περιμετρικά τις πίτες με νερό, τυλίγουμε τις άκρες και κλείνουμε σε ρολό.
Τηγανίζουμε τις φλογέρες σε δύο δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και βάζουμε μέσα τις φλογέρες, όσο ακόμα είναι καυτές, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρούτα, μέλι και δυόσμο. Εναλλακτικά, σερβίρουμε με σαντιγί, λιωμένη κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα, ζάχαρη άχνη και κανέλα.