Η Κυπριακή πίτα διαφέρει πολύ από την Ελληνική. Είναι σαν πολύ λεπτά ψωμάκια, αλλά έχουν διαφορετικό σχήμα και γεύση. Είναι οβάλ σε σχήμα και αυτό που τις ξεχωρίζει, είναι ότι μέσα δημιουργείται ένα κενό. Έτσι, την κυπριακή πίτα μπορείς να την ανοίξεις και να την γεμίσεις.
Τις κυπριακές πίτες τις γεμίζουμε, παραδοσιακά, με σουβλάκια και σεφταλιά, αλλά και μια σαλάτα (δίχως λάδι) που αποτελείται, συνήθως, από ψιλοκομμένο λάχανο, ντομάτα, αγγούρι, μαϊντανό, κρεμμύδι, πίκλες (διάφορα λαχανικά με μουστάρδα) και λεμόνι. Όμως, όπως κάθε πίτα, μπορούμε κάλλιστα να την γεμίσουμε με ό,τι υλικά εμείς θέλουμε κάθε φορά!
Καλή σας απόλαυση!