Μπακαλιάρος σκορδαλιά street version
- 25'
- Εύκολη
- 8
- Εκτέλεση
Υλικά
Για το κουρκούτι
- 330 ml μπίρα, ξανθιά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για τον μπακαλιάρο
- 1 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 280 γρ. αραβικές πίτες, μικρές
- 1 αγγούρι
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- σκορδαλιά
- γλυκοπατάτες, ψημένες
- μαϊντανό
- λεμόνι
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπίρα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί τελείως το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε τον μπακαλιάρο στην επιφάνεια εργασίας μας και τον κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι και βάζουμε μέσα τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Φροντίζουμε να καλύψει το αλεύρι όλη την επιφάνειά του.
Περνάμε κάθε φιλέτο από ένα καλαμάκι για σουβλάκι και τα βάζουμε στο μπολ με το κουρκούτι. Με ένα κουτάλι φροντίζουμε να καλύψουμε όλο το φιλέτο.
Τοποθετούμε ένα γουόκ με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Θέλουμε το λάδι μας να φτάσει στους 180ο C.
Τα βάζουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά για να ψηθούν μέχρι μέσα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες σε μια φόρμα για muffin.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά με το αγγούρι σε φλούδες, την ντομάτα σε κυβάκια, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις γλυκοπατάτες, τον μαϊντανό, το λεμόνι και τις πίτες.
Εναλλακτικά, μπορούμε να γεμίσουμε την πίτα με τα υλικά και να σερβίρουμε.