Φωλιές με γαρίδες cocktail

Υλικά

Για τη σαλάτα

Για τις γαρίδες

Για τη σάλτσα

ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Εκτέλεση

Για τις φωλιές

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στο αέρα.
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε μια πίτα και την πιέζουμε για να πάρει το σχήμα του μπολ.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις γαρίδες

Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε το ξίδι, τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Καθαρίζουμε τις μισές γαρίδες και τις άλλες μισές τις κρατάμε με το κεφάλι χωρίς τα κελύφη.
Βάζουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες σε μπολ με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους. Σουρώνουμε τις γαρίδες και τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να χάσουν την περιττή υγρασία.
Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη γλυκόξινη σάλτσα, την κέτσαπ, το σκόρδο, το ταμπάσκο, το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε μέσα στη μια φωλιά από την αραβική πίτα.
Κόβουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σε μικρά κομμάτια
Κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στη σαλάτα.
Βάζουμε σε κάθε σαλάτα 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα και στολίζουμε με τις ολόκληρες γαρίδες.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις φωλιές και σερβίρουμε με λάιμ.

Συνδεθειτε

Δεν υπάρχει λογαριασμός ακόμα;

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.