Κυπριακά αυγά φλωρεντίν
- 30'
- Εύκολη
- 4
- Εκτέλεση
Υλικά
- 1 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. σπανάκι baby
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 4 κυπριακές πίτες
- 80 γρ. γραβιέρα
- 200 γρ. χαλούμι
Για τη σύνθεση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε.
Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά για να χάσει τον όγκο και την υγρασία του.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, και ανακατεύουμε.
Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πίτες. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τις πίτες στη μέση για να κάνουμε μια θήκη.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πίτες και προσθέτουμε από 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τη γραβιέρα, και ψήνουμε 5-7 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το χαλούμι σε 4 φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι για 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι, και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε τις πίτες με τα αυγά, το χαλούμι, ρίγανη και ελαιόλαδο.