Μπάλα τυριού με ξηρούς καρπούς
- 15'
- Εύκολη
- 6-8
- Εκτέλεση
Υλικά
- 280 γρ. αραβικές πίτες, μικρές
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 150 γρ. φέτα, μαλακή
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 60 γρ. cranberries
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 30 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
- 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
- κάστανα, βρασμένα
- σύκα, αποξηραμένα
- βερίκοκα, αποξηραμένα
- δαμάσκηνα, αποξηραμένα
- ρόδι
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις πίτες σε τρίγωνα κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά να γίνουν τραγανές.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και την πιέζουμε με ένα πιρούνι για να σπάσει.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη φρυγανιά, τα cranberries, το θυμάρι, πιπέρι, την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε λίγο λάδι στα χέρια μας για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το μείγμα του τυριού. Κάνουμε όλο το μείγμα μια μπάλα και το βάζουμε στο μπολ με το φιστίκι Αιγίνης.
Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της μπάλας τυριού και σερβίρουμε με κάστανα, σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ρόδι και τις ψημένες πίτες.