Εύκολα λαχματζούν
- 20'
- Εύκολη
- 5
- Εκτέλεση
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά αρνίσιο
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 340 γρ. πίτες χορταρικών
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- πάπρικα, καπνιστή
- μαϊντανό
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να χάσει όλη την υγρασία.
Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ταψιά με λαδόκολλα, μοιράζουμε τη γέμιση, τη γραβιέρα και ψήνουμε 5-10 λεπτά να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με γιαούρτι, πάπρικα και μαϊντανό.