Υλικά
Για το αγγουράκι τουρσί
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- 1 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. ξίδι, λευκό
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 500 γρ. αγγούρια
Για τον σολομό
- 200 γρ. αλάτι, χονδρό
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- φλούδες λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 400 γρ. σολομό, φιλέτο
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. Arla cream cheese
- 1 κ.σ. άνηθο
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 350 γρ. αραβικές πίτες, ολικής άλεσης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ρόκα
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Για το τουρσί
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μπούκοβο, το πιπέρι σε κόκκους, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το ξίδι, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι. Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαριναριστούν. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο χοντρά έχουμε κόψει το αγγούρι μας.
Για τον σολομό
Σε ένα μιξεράκι βάζουμε το αλάτι , τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο, τα κοτσάνια από τον άνηθο, το ξύσμα από το 1/2 λεμόνι και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το δέρμα από τον σολομό και τον κόβουμε στη μέση. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε τις φέτες του σολομού σε ένα ξύλο κοπής και απλώνουμε από πάνω τη μαρινάδα και στις δύο πλευρές. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να μαριναριστεί. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο λεπτές έχουμε κόψει τις φέτες.
Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη σύνθεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας. Μοιράζουμε τη σάλτσα, 100 γρ. από το αγγουράκι τουρσί, τον σολομό, το ελαιόλαδο, πιπέρι, την κάππαρη, τη ρόκα, τυλίγουμε και σερβίρουμε.