Burrata με ψητά σταφύλια και χούμους

Υλικά

Για τις πίτες

Για τα σταφύλια

Για την burrata

ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια σίτα σε ένα μπολ και σουρώνουμε τα ρεβίθια, κρατώντας λίγο από το νερό της κονσέρβας για αργότερα.

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού και το κύμινο, και χτυπαμε ξανά μέχρι να λιώσουν τα ρεβίθια. (Αν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό και έχει γρομπαλάκια προσθέτουμε λίγο από το νερό της κονσέρβας και χτυπάμε για ακόμα λίγα δευτερόλεπτα.) 
Προσθέτουμε το ταχίνι και χτυπάμε ξανά.
 
Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολάκι, το βάζουμε σε μια πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τις πίτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
 
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. 
 
Βάζουμε τις πίτες σε ένα ξύλο κοπής τη μία πάνω στην άλλη, κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια και μεταφέρουμε στο ταψί. 
 
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού.
 
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. (Ανά 3-4 λεπτά ανακατεύουμε τις πίτες για να ψηθούν ομοιόμορφα.)
 
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε τις μισές στην πιατέλα.
 

Για τα σταφύλια

Βάζουμε ολόκληρα τα τσαμπιά από τα σταφύλια σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει αεροστεγώς.
 
Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, και το μέλι.
 
Αφαιρούμε τον αέρα από τη σακούλα πιέζοντας με τα δάχτυλα και κλείνουμε τη σακούλα.
 
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες και ανά 1-2 ώρες αναποδογυρίζουμε τη σακούλα. 
 
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
 
Μεταφέρουμε τα σταφύλια και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
 
Ρίχνουμε τη μαρινάδα που έμεινε στη σακούλα τροφίμων και αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να καραμελώσει.
 
Μεταφέρουμε τα σταφύλια στην πιατέλα. 
 

Για την burrata

Τοποθετούμε την μπουράτα στην πιατέλα και την ανοίγουμε ελαφρά στο κέντρο με τα δάχτυλά μας. 
 
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι, και σερβίρουμε.