Ελληνικά Τάκος με Φασόλια Χάντρες
- 30'
- Εύκολη
- 16
- Εκτέλεση
Υλικά
- 600 γρ. φασόλια χάντρες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. σάλτσα BBQ
- 500 γρ. αραβικές πίτες, μικρές
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. γιαούρτι στρ1/4 ματσάκι κόλιανδροαγγιστό
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπεριά τσίλι
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα φασόλια και βράζουμε για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασόλια και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Βάζουμε τη σάλτσα bbq, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Εναλλακτικά, βάζουμε το μισό τυρί στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Γεμίζουμε τα υπόλοιπα πιτάκια, μοιράζουμε το γιαούρτι και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε ωμά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη.