Γύρος κοτόπουλο
- 30'
- Εύκολη
- 4
- Εκτέλεση
Υλικά
Για την άλμη
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 2 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
- 4 φύλλα δάφνης
- 4 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 70 γρ. αλάτι, χοντρό
- 1-2 κ.σ. μέλι
- 1 λεμόνι
Για τον γύρο
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 1 ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι
- 4 αραβικές πίτες
- 100 γρ. πατάτες τηγανητές
- 1 κ.γ. πάπρικα
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Για την άλμη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι, το μέλι και το λεμόνι κομμένο στη μέση.
Μεταφέρουμε σε δυνατή και αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε την άλμη στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τόση άλμη μέχρι να καλύψει το κοτόπουλο, καλύπτουμε με μεμβράνη και φροντίζουμε να εφάπτεται με το μείγμα για να μείνει το κοτόπουλο βυθισμένο στην άλμη. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σουρώνουμε το κοτόπουλο και σκουπίζουμε καλά με λίγο χαρτί.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε σε δόσεις στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε την κάθε δόση 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και πάρουν ωραίο χρώμα.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε στη άκρη.
Απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας, μοιράζουμε τη σάλτσα, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, τις πατάτες και την πάπρικα.
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.