Υλικά
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κιλό κιμά χοιρινό
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. νερό
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 500 γρ. αραβικές πίτες, μεγάλες
- 200 γρ. mix τυριών
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε φέτες τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, τα φασόλια και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα ταψί 28 εκ. τοποθετούμε μια πίτα αραβική και ραντίζουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το 1/5 από τη γέμιση, το 1/6 από το τυρί και καλύπτουμε με άλλη μια πίτα. Ακολουθούμε τη ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
Στην τελευταία πίτα απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.