Πρασοτυρόπιτα στο τηγάνι
- 20'
- Εύκολη
- 5
- Εκτέλεση
Υλικά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 πράσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 340 γρ. πίτες χορταρικών
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε 5-10 λεπτά για να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τα πράσα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τη μία πίτα στην επιφάνεια εργασίας μας και βάζουμε το 1/5 από τη γέμιση στη μισή πίτα. Απλώνουμε με ένα κουτάλι και διπλώνουμε για να καλύψουμε τη γέμιση.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες πίτες.
Σερβίρουμε με ρίγανη.