Wrap με fried chicken
- 20'
- Εύκολη
- 6
- Εκτέλεση
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 100 γρ. ξινόγαλο
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πανάρισμα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 ml σπορέλαιο
Για τη σάλτσα
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
Για τη σύνθεση
- 500 γρ. αραβικές πίτες
- 2 αβοκάντο
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες 1-2 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξινόγαλο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και φροντίζουμε να εφάπτεται στο κοτόπουλο για να το κρατήσει βυθισμένο στη μαρινάδα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-12 ώρες.
Για το πανάρισμα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μέσα στο μπολ τις λωρίδες από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Τηγανίζουμε σε 3 δόσεις για 4-6 λεπτά την κάθε δόση για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σύνθεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε μια λεία σάλτσα.
Απλώνουμε τις αραβικές πίτες στον πάγκο εργασίας μας και μοιράζουμε τη σάλτσα.
Μοιράζουμε σε όλες τις αραβικές το κοτόπουλο, τα αβοκάντο σε φέτες, τον κόλιανδρο, τυλίγουμε και σερβίρουμε.